light motiv Bela BoJa

12:32

U  prethodnim postovima o bojama  predstavila sam boje iz neke druge perspektive ukljucujuci i belu i crnu koje licno smatram bojama i nece biti diskriminisane sa moje strane. Kad pomislim na belu boju meni prvo pada na pamet fenomenalna (zbog svoje jednostavnosti i velike prilagodljivosti razlicitim kombinacijama) bela atlet majca od obicnog ili rebrastog pamuka ukomponovana sa dobrim parom jeans-a (farmerice nezaobilazni deo garderobe mladih i urbanih ljudi i svih ostalih zbog svog svojstva da nam postanu druga koza :-D)i nekim neobicnim i luckastim parom obuce, ili bela majca sa nekim zanimljivim i neobicnim pop-art printom, ili natpisom, a one se nose zadnjih godina i njihova popularnost ne jenjava! Mogu biti sa nekom tekstualnom porukom koja ce odrazavati nase trenutno raspolozenje ili stav ili replikom fotografije ili crtezima, cak i delovima stripa izbor je zaista veliki.(Nike ih ima u svojoj poslednjoj sportskoj kolekciji).Vratimo se na znacenjima bele boje.
Ova boja je oduvek bila simbol nevinosti i cistote, ali takodje ukazuje i na emotivnu "hladnocu", sneg i sjaj. Neveste nose belo da simbolizuju nevinost i cistotu. Lekari nose bele mantile da ukažu na sterilnost.Dopada se onima koji teže slobodi. Osobe koje izuzetno žele da naglase cistotu, pedantnost, zatim da izbegnu neprijatnosti i da odbace sve što je "prljavo" i mracno -- u društvu vole da se pokažu u belom. Medjutim, umeju da budu i vrlo sitnicavi i pomalo dosadni, odnosno jednolicni. Povremeno ovu boju preferiraju osobe koje su spremne da zapocnu "novi život".

 Ukoliko belom bojom uredujete enterijer, to je boja s kojom definitivno ne možete pogrešiti. Bela boja je izuzetno elegantna i osvežavajuca, boja koja uz to pojacava efekat ostalih boja. S njom ipak ne valja preterivati jer ce neželjeni efekat biti preterano sterilni osecaj. Beli plafoni preporucuju se za svaku sobu zato što reflektuju svetlost i tako osvetljavaju prostoriju. Bela ili žuckasto bela boja idealna je za kuhinju, jer stvara osecaj cistoce.


Belo cvece kao izbor za poklon znaci da ispoljavate poštovanje prema osobi kojoj cvece poklanjate, a u nekim kulturama, u našoj na primer, belo cvece oznacava nevinost.


U umetnosti bela boja oznaka je za nadu, nevinost i sveštena lica; u snovima predstavlja male brige. Na grbovima i zastavama, ova boja predstavlja istinitost i cistotu; medu metalima predstavlja srebro, medu planetama Mesec, a kod dragog kamenja biser.
Smatra se da je to boja savršenstva. Bela znaci sigurnost, jasnost, jednostavnost, darežljivost, samopožrtvovanost, moralnost i cistocu. Nasuprot crnoj, bela ima pozitivni smisao. Bela može predstavljati uspešan pocetak.(Koristim priliku da napomenem da nije u svakoj kulturi bela boja boja srece vec u pojedinim kulturama ima znacenje tuge i smrti ). Belu boju povezujemo i sa andjelima i njihovom garderobom a ja i sa predivnim oblacima i secernom vunom, mmm.
Zar dorucak nije zanimljiviji kad imamo ovakve soljice ?


Bela boja  u enterijeru.


Bela boja na razlicitim odevnim predmetima.

Efektna velika torba
Bela boja na modnim pistama.

                                           
            Bela boja na umetnickim fotografijama.

Cela odevna kombinacija u beloj boji.


Fenomenalne bele carapa koje se mogu kombinovati uz sve .

                                 
          Bela kosulja glavni adut odevne kombinacije.         Bela kosulja je naglasena crnom bojom i obratno.                      Bela boja u romanticnoj kombinaciji.
 Mala bela haljina cesto zaboravljena.


Beli sako.


Bela nagalsena crnim detaljima -artisticno


Moderna bela vencanica


Duga bela haljina


Vencanica neobicnog kroja i bele sandale sa satenskim trakama veoma zenstveno :)


Bele pantalone ( ne stoje svakome o tome treba voditi racuna) sa krem nijansama mocan casual look

                                   
Jedna od najlepsih kombinacija je  bela-teget (plave nijanse ali i crvene sa belom ) = mornarski stil :))))))
i Fenomenalna Odri Tautou kao prava predstavnica francuskog sarma i jednostavnosti.Bela kosulja = osnovni deo garderobe sa njom ne mozete pogresiti kada su poslovne prilike u pitanju, odlicno ide sa sakoima i zenskim odelima a moze se kombinovati na razlicite nacine. Ako niste ljubitelj klasicnih modela kosulja poput mene odaberite neku upecatljivog ili romaticnog kroja. 

bela torba ca crnim detaljima( belo+ crno=neprolazna klasika )                                      belo+ crno= tako sarmantno i u ovom slucaju veoma toplo (crna boja samo je jos vise istakla belu )


Letnje bele pantalone (jednostavna mornarska varijanta)Bela majca + jeans= ljubav na prvi pogled

                                         Kontrast                                             

 Ljubitelje bele boje  znaju da ona moze da se kombinuje na razne nacine. 


                                             iz mog ormara u beloj varijanti                                                    
                                              Mnogo volim bele majce sa printom 
You Might Also Like

7 коментара

Bloglovin

Follow