Budi drugaciji BE DESIGUAL :-)

17:12

Desigual: it is definitely not equal!To je jedna od prvih misli koje mi padnu na pamet kad pomislim na spansku modu ,koju ja jako volim .Zato zelim sa vama da podelim moju impresiju ovim brendom cija popularnost raste velikom brzinom i cije radnje nicu u velikim evropskim gradovima poput Pariza ,Londona i nadalje osvajajuci svet.


Desigual je jedan od onih brendova koje totalno volite ili mrzite.Ovde nema dvosmislenosti i ravnodusnosti.Ako ste se navikli na njihov sokantni dizajn gde boje igraju glavnu ulogu,Cestitam! Ako niste pruzite im sansu da vam se predstave ..
Novost ovog brenda je i da njihovu najnoviju kolekciju za prolece -leto 2011  kao i za naradnu jesen i zimu dizajnirao i cuveni francuski kreator Christian Lacroix.Ove godine proslavljaju i svoj 25 rodjendan:-D

Sta se krije iza uspeha ovog brenda ?

Desigual je sareni ,jak i upecatljiv brend koji je nastao 1984.godine a osnovao ga je svajcarac Thomas Meyer ,koji je ranih osamdesetih godina kao 20 godisnjak radio kao prodavac garderobe na Ibizi.Prodaja je isla lose i on je imao dosta pantalona koje trebao da proda i dosetio se da bi sam mogao da poboljsa njihov dizajn i da spoji razlicite materijale.Tako nastaje njegov   prepoznatljiv pacvork ali i neobicni krojevi . 

Iako internacionalin uspeh nije bio iza coska ,ideja za kompaniju se rodila i pocela da razvija.
Razbijanje estetike i grafike i mix and mach pachvork su osnovi Desigual ideologije.
Desigual svoju modu promovise pod motom da im nije cilj da oblace samo tela ,vec stvarne osobe sa njihovim razlicitim licnostima od 0 do 100 godina.Njihovi prozivodi su veseli,osptimisticni ,upecatljivi i udobni..Sto ih cini veoma praktincnim za ulicnu modu i obavljanje raznih aktivnosti.


Desigual prozivodi su jedinstveni i necete naci takve na trzistu.To je osvezavajuca i kreativno-zanimljiva ponuda sa mnogo neocekivanih ideja.

Meyer  vodi tim od 40 dizajnera koji rade zajedno na svakoj kolekciji.Svake godine tema je definisana i svaka kolekcija za osnovu ima motiv "ZIVOT JE SJAJAN"(la vida es chula ).Kao i slogan koji sadrzi samo ime firme u sebi DESIGUAL jednostavno nije isto.

Brend promovise ideju da uvek budemo svoji i jedisntveni ,kreativni i da se u zivotu zabavljamo i da uzivamo u svakom trenutku.Da budemo "velika deca"koja svet posmatraju na lepsi nacin ,da se igramo i da rizikujemo i da budemo buntovni i veseli.
Svako njihovo delo je samo po sebi malo umetnicko remek delo i najcesce se sve izradjuje rucno.Serije kolekcije nisu velike ali se prodaju u svim velikim metropolama sveta a od skoro postoji i on line prodavnica.Kod nas ih je zasupao BS sport.

Jos jedna animljiva karakteristika ovog brenda je  i neobicna nacin poslovanja gde se komunicira sa potrosacacima i gde se osluksuju njihove ideje ,zatim festivali kupovine u kupacim kostimima ili tematske kupovine ,kao i nezaboravne sarene zurke povodom otvaranja novih prodajnih mesta..

Svaki enterijer njihovih radnji je jedisntven i odradjen do najsitnijih detalja ,ja sam za vas izdvojila slike iz radnje u Berlinu.





Jedna od cuvenih Desigual proslava za ptvaranje nove radnje u Berlinu








Moji favoriti iz njihovih kolekcija :-)
Uzivajte 



                                Jedna od reklamnih kampanja ovog brenda 


Njihove muske kolekcije su za jake i hrabre momke koji vole da se istaknu .Bravo momci !!!




















Ja sam odusveljena njihovim narukvicama :-)





Ova je prva na vrhu mojih favorita kada su velike narukvice u pitanju :-)








                                              Ovo je cisto da vam zagolicam znatizelju dve slike sa revije kojom je u Barseloni predstavljena kolekcija jesen -zima 2011/2012 pod palicom Cristian Lacroixa.





Iz mog ormara ,moj proslogodisnji favorit iz letnje kolekcije bila je haljina Desigual ,u pratnji sa Benetton bolerom ,rimljankama iz Replay-a ( i torba ),kaisem R.Cavalli i satom ...(volim maxi haljine tako su cool)

Takodje iz mog ormara ovom prilikom vece u Nici ,Desigual kosulja,
masnica iz Six-a,Replay cizme ,Marks & Spencer farmerice i Mango torba ..




I moj najmiliji detalj jeans pachvork kaput .I JUST LOVE IT <3




I moj predlog za danas ..Napokon je suncano i mozemo da uzivamo u setnjama i da odbacimo slojeve i slojeve garderobe :-)
Desigual kaput (jeans pachvork),Desigual majca (Blue rapsody),
ogrlica hippy ven by THOMAS SABO,Cvet iz Six-a...(floral is so pretty )



                                   (kao i svakoj curi ne odvajam se od torbe u koju potrpam hiljadu potrebno-nepotrebnih stvari ,ova je tirkizna iz Disela i narukvice iz Manga ) Obratite paznju imaju fenomenalne plasticne narukvice ludih boja i oblika :-))










The Desigual project started life in 1984. At the age of just 20, Thomás Meyer already had a clear idea in mind. He wanted a fun, original product at an affordable price. His first slogan was “Desigual is just not the same” and 20 years on, this continues to be the challenge and philosophy that guides his label.
Desigual really took off in the nineties, with its distinctive collection of bold, colourful patterns, totally revolutionary designs and clever graffiti. In recent years, it has undergone huge growth with an annual 40% rise in turnover. Among the firm’s key assets are some 1,500 points of sale at multi-brand retailers, 700 in Spain, the rest in France, Italy, Portugal, Greece, Britain, the Netherlands, Switzerland, the Czech Republic, Lebanon, Taiwan and Japan. Over the last few seasons, the Desigual collections have appeared at the Who’s Next trade show in Paris and at Bread&Butter in Berlin.
The fashion house is also putting considerable energy into opening standalones, as one of its major growth routes. It currently has some 50 own shops in Spain, as well as several others abroad, in London, Singapore and Parma (Italy).
Desigual is already something of a household name in Spain and its logo is a familiar sight. Fun, fresh, authentic and rebellious, coupled with a sense of humour are the key brand values.





You Might Also Like

9 коментара

  1. Odlican post!:) Narukvice su divneeee!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala :-) ja ih jako volim :-)a narkuvice su fenomenalne ,ja za sad imam samo jednu njihovu ali se nadam jos nekoj ;-)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja ih obozavam! Super kolekciju*(njihovih stvari) imas, lucky you!:)

    ОдговориИзбриши
  4. Desigual, odlican brend! Tvoj stil takodje!

    serbianwildangel.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Zaista su originalni!!!!!!! :) mnogo ih volim! Drago mi je da si o bas tom brendu pisala... :)

    podrzava te GlamNjam tim ;)

    http://glamnjam.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Obicno me smara da citam o kreatorima, modnim markama i slicno, ali ovaj post sam procitala u dahu ... Svaka cast! Lep tekst, lepe slike, a i na kraju ... Odlican brend : )

    ОдговориИзбриши
  7. I ja ih mnogo volim a kolekciju sam gradila postepeno (imam jos par majci ) i verovatno cu je i ubuduce dopunjavati :-) Jedinstveni su i pozitivni i zasluzili su da ih volimo i nosimo sa zdovoljtvom:-) Hvala timu glam njam-a i tebi Stasha i Silviji i Tebi IsoDo :-))))

    ОдговориИзбриши
  8. super su ti slike i post !!! A desigual je fenomenalna marka !

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican post! Obozavam Desigual i potpuno si u pravu kad kazes da ne postoji ravnodusnost kad su oni u pitanju! :)

    ОдговориИзбриши

Bloglovin

Follow