субота, 28. јул 2012.

Instagram beach time

 Velike temperature i moj odmor idu savrseno zajedno. Trudim se da svakoga dana odem na neko drugo mesto i posetim neku novu plazu ali i da otkrijem sva ona skirvena carobna mesta koja nisu dostupna na prvi pogled poput kafica koji se udobno smestio na steni u morskoj spilji.  Polazna tacka i ovogodisnji epicentar   mog odmora je Budva . Ali opet velike vrucine cine svoje pa i pored ogromne volje i truda nekada mi  jako tesko  pada da se odvojim od hladne limunade i terase sa pogledom i dobre knjige  ...ali ipak ne odustajem misleci na  na more i sitan pesak pod stopalima i prstima koji me cine srecnom i inspirisanom pa svakoga dana obidjem i plazu. A tu su i drugarice pa tako vreli dani naprosto prolete . Ovo je instagram post inspirisan  morem a ako zelite mozete me pratiti i na instagramu @ivana_acimic
Instagram beach time post because I have a holiday and because it is too hot weather :)  But I have a very nice time with my friends doing things I like the most :) Have a nice time :)

уторак, 17. јул 2012.

Shiny and sequins textures make my day


Detalji i originalnost  su veoma bitni pri odabiru  svake kombinacije kao i utisak koji zelimo da ostavimo na ljude u nasoj okolini. Sve te "male" sjajne stvari poput torbica, esarpi i nakita postoje da bi pripadnicama lepseg pola zaljubljenim u modu kao umetnost odevanja ulepsale dane. To ne moraju biti skupe stvari najbitnije je da se nama dopadaju i da nas cine srecnim.Moj julski izbor su Zarine torbice sa biserima, sljokicama i vezom. A zatim mekane esarpe za sve one vecernje setnje pored mora ili za noci kada osluskujemo grad kako dise . Zvezdaste, cvetne, lepe i sarene.
Celoj prici se potkrade i koji novi komad nakita ciju kupovinu cemo opravdati sa izgovorom da nam je bas takav komad nedostajao. Ustvari kome leti trebaju izgovori za kupovinu kada nas snizenja mame sa svih strana.Details and originality are very important for all fashion lovers.All the little things like bags, jewelry and scarves serve to beautify our day.And to make our clothing combination unique .I choose this July small hand bags made by brand Zara with pearls and sequins.And soft scarves with stars or flowers for nights I will stroll by the sea.Some jewelry piece is found in my shopping bag with the excuse that I just needed that one. Who needs  excuse for shopping in month of sales?!

уторак, 10. јул 2012.

Instagram week


Instagram  je aplikacija koja vam omogucava da fotografije slikane vasim "pametnim " telefonom, provucete kroz razne filtere slicne Poloroidovim i Kodak Instamatik fotoaparatima. A zatim ih mozete postaviti na vase drustvene mreze. Fotografisanje je veoma zabavno a uz ovu aplikaciju jednim klikom mozete dobiti veoma retro fotografije. Ako se potrudite malo i prava umetnicka dela. Ni ja nisam odolela ovoj aplikaciji.Pogledajte moj vikend u instagram stilu. A mozete me pratiti i na instagramu pod imenom @ivana_acimicInstagram is new application that I am thrilled.With one click ( in my case one touch) your photos get retro touch as  had  poloroid cameras. I like it.You can find me on instagram @ ivana_acimic.Do you like instagram ?
This is my weekend in instagram style.
петак, 06. јул 2012.

simply life ...like a sailor Bu2


Jednostavan letnji zivot pocinje od danas,makar za mene. Iz vreline i usijanog velikog grada i prenatrpanog rasporeda gde sam se trudila da zivim pod klima uredjajima ili tek u kasnim popodnevnim casovima selim se u jedan lep morski gradic ( Budva). Jul donosi u moj raspored sva ona divna letnja uzivanja.Nekako mi leto tek sada pocinje bez obzira sto je ono odavno zamahnulo punom snagom.A sada su na redu: setanje pored mora,udisanje punim plucima, kupanjac,pesak pod bosim stopalima i morska pena..Lagani materijali i onaj poseban "morski"miris u zraku..Sunce na sve strane i hladni napitci u rukama.Koralni lak i mornarska inpiracija dobijaju dozvolu da se razmahnu..Pogled sa terase na prelepi plavi horizont gde negde u daljini more naizgled ljubi nebo.Zatim obavezna setnjica starim gradom i neko lepo mestance za relaksaciju,danas je to bio  kafic i restoran Perla nedaleko od starog grada.
For me, today begins summer holiday.Sea,sun, sand and I am a very happy person.Budva is a small but very nice city on montenegrian cost which I like.Today I was in cafe and retaurant Perla near old town Budva and I am thrilled with it. Simply holiday life...like a sailor

среда, 04. јул 2012.

We have a winner

Kao sto sam i obecala tokom prvog sponzorisanog posta na blogu, 4.jula uzvlacimo sretn(og)u dobitnicu ljubicastog sata marke Ice watch :)


Dobitnica je Worm. :)))))) Cestitam :)

A svima ostalima zelim vise srece iduci put ( Vec se sprema jedno lepo letnje iznenadjenje stay tuned)понедељак, 02. јул 2012.

Great afternoon with Maša Dojčinović

Vreli letnji dani se sporo i lenjo vuku jedni za drugim dok čekamo i planiramo naše idealno letovanje i odmor. Koliko god bili maštoviti i trudili se da što bolje iskoristimo vreme u gradu to u ovakvim + 40 uslovima ne ide baš najbolje. To ipak ne znači da treba da odustanemo od uživancija i druženja sa dragim osobama  do odlaska na more, jer sa malo volje i optimizma može se pronaći način da se dugi dani učine zanimljivim i u gradu.
Da bih vam taj posao olakšala pozivam vas sve da 6.jula u 21 sat dođete ispred TC Ušća i pogledate modni preformans i novu kolekciju kreatorke Maše Dojčinović.( Već ste imali prilike da je upoznate na mom blogu OVDE )


A ja sam provela prijatno popodne ćaskajući sa Mašom o njenim kreacijama, modnoj isnpiraciji, omiljenim komadima garderobe..
-Šta te je privuklo bavljenju modom ?
M: Od uvek sam volela modu.Kao mala obožavala sam da po cele dane crtam vile i princeze u dugim, raskošnim toaletama. Kako je vreme prolazilo tačno sam znala čime želim da se bavim.

- Gde pronalaziš svoju inspiraciju ?
M: To su uglavnom istuacije u kojima se nalazim ili mesta koja posećujem. Poslednja kolekcija je rezultat inspiracije animiranim likom princeze Mononoke.


-Modni kreatori često imaju muze koje ih inspirišu.Da li ti imaš svoju?
M: Moram priznati da muze nemam ali svakako da žene  kojima se divim i čiji stil poštujem. Izdvojila bih Roisin Murphy
  
- Kakva je po tebi žena- devojka koja nosi tvoje kreacije ?
M: To je pre svega urbana devojka koja voli dobru ukrojenost i kvalitetne materijale kao i da eksperimentiše sa bojama, detaljima. Jednom rečju hrabra i samosvesna.


- Da li se tvoj lični stil ogleda u tvojim kolekcijama ili obrnuto ?
M: Moje kolekcije su refleksija mog ličnog stila sa tim dok stvaram uvek se trudim da budem nova i inovativna u smislu teksture, forme i detalja.


- Kakav je tvoj odnos prema modi kao umetnosti ali i modi kao industriji ?
M: Za mene je moda umetnost, znanje i talenat. Industrija je za neke druge ljude  :_)


- Koji ti je omiljeni komad garderobe i uz šta ga najčešće kombinuješ?
M: To je svakako neki komad od prirodnog krzna ali i nekoliko haljina koje sam sama sebi napravila.


- Pored tvojih kreacija koji ti je brend najčešće zastupljen u ormaru ?
M: Što se garderobe tiče volim da kupujem domaće proizvode, u potpunosti mi odgovara brend AMC, a poslednje tri godine imaju odlične kolekcije.


- Koja priča stoji iza ove nove kolekcije ?
M: Nova kolekcija je po svemu drugačija od ostalih.Inspirisana hrabrom malom Mononoke koja se bori za iskonsko dobro. Obiluje bojama, divnim materijalima, slojevitošću i upečatljivim detaljima.Na preformasnu ispred TC Ušća moći će se videti novi modeli. Za razliku od klasične defile revije moja će imati modele i lutke koji će zajedno dočarati duh  nove kolekcije.


- Kako zamišljaš sebe i svoje kreacije u budućnosti? ( Da li je teško uspeti u Srbiji?)
M: Ja sam jedna od onih koja je u potpunosti okupirana stvaranjem i radom na novim modelima. Budućnost uvek gledam kao neki novi izazov koji mi dolazi u susret. Svakako da nije lako, ali toliko je devojaka koje već pune 2 godine vole to što ja stvaram tako da straha nema. :) 
Hot weater in Belgrade. Time passes slowly. I spent a lovely afternoon chatting with a young Serbian designer Masa Dojcinovic.Her new collection is inspired by animated princess Mononoko. If you are in Blegrade you can visit her preformance in front of Shopping Mall Usce .( 6 july at 9 pm.)


PS.DONT FORGET ICE WATCH GIVEAWAY HERE