Njeno velicanstvo BoJa_ Colors

20:27


Life is more beautiful when you use colors.Strong colors ,vibrant colors it does not matter , it must be fun and nice.


Reč boja potiče iz turskog jezika (boya - što označava boju kao materijal, farbu). Orgiginalna, davno zaboravljena, slovenska reč koja je označavala ovaj termin u srpskom jeziku je cvet/cvjat.
Boja kao pojam se odnosi na određeni svetlosni osećaj fizičke osobine svetlosti, čija elektromagnetna kretanja prima naš vizuelni aparat (oko i deo mozga zadužen za interpretaciju podataka), a koja dolaze iz nekog izvora ili se odbijaju sa površine neke materije.
Boja takodje predstvalja i praskastu amteriju ili pigment , koji ima svojstvo da oboji neku površinu. Pigmenti, u sklopu sa veznim sredstvima, se koriste kao sredstvo za bojenje i njihovim međusobnim miješanjem se mogu dobiti sve boje.

Posto smo se podsetili osnovnih i strucnih pojmova vezanih za boju ja bih vam predstavila malo isnpiracije jer zivot je mnogo lepsi kada ga obojimo .
                                                     

                                               


                           
                                                    


You Might Also Like

4 коментара

  1. Apelujem da se, kad se govori o bojama i tome kako su lepe i vesele, ne vrsi diskriminacija nad crnom i belom. Mozda tehnicki nisu boje, ali jesu moje omiljene (ne navijan za Partizan=)). Nekako su besprekorne, postojane, pouzdane i u harmoniji sa gotovo svakom drugom bojom. Dakle, odajmo zasluzeno priznanje crnom i belom cvetu!=)

    ОдговориИзбриши
  2. ja licno jako volim crnu boju i kombinaciju crne i bele ali se ovde o njima ne govori jer sam imala u planu da ih izdvojim i posvetim im malo vise paznje i prostora.Hvala na vasim komentaRIMA i sugestijama :-) Nadam se da cete nastaviti da nas citate :-)))

    ОдговориИзбриши
  3. bas mi de dopadaju fotografije i ova tvoja ideja i blog :-) Samo napred !!!

    ОдговориИзбриши

Bloglovin

Follow