walking through the city

01:59

Ovih dana u Beogradu nas svakodnevno obraduje sunce i lepo vreme, idealno za setnje i druzenje sa prijateljima :-)
Tako da su ovi moji dani ispunjeni setnjama i muzikom jer me uvek prati moj verni Ipod i zanimljiva play lista:-)
Dok setam volim da razgledam zanimljivo obucene ljude ,izloge i grafite...Evo za vas par slika koje sam izdvojila :-) Kao i par kratkih cinjenica o umetnosti oslikavanja zidova :-D

Kapica Bijoux ,ogrlica jucie couture (http://www.juicycouture.com/)
majca Anna Sui (http://www.annasui.com/),sako 123 Paris,sat Esprite ,prsten Six,kozna narukvica made by me ,pantalone Mona (http://www.mona.rs/),cizmice Aldo (http://www.aldoshoes.com)Sve je počelo još davnih 70-ih godina u Nju Jorku kada je klinac po imenu Taki počeo da ispisuje svoje ime sa brojem svoje ulice („Taki 183“) gde je stigao. Nije ni mogao da predpostavi da je tim svojim činom pokrenuo kulturu koja je danas rasprostranjena u celom svetu. 


Polako u Nju Jorku ( New York city )počinje da se razvija kultura koja je pružila svakom anonimu da postane poznat među ostalim grafiti crtačima tako što je obeležavao svaku liniju metroa svojim imenom u obliku pravog umetničkog dela. Masnica made by me ,sal pashmina,sako-jakna Dept Holandija,majca Fishbone ,suknja Zara ,carape Fabbius,patike Diesel,torba Armani Jeans ,naocare Cassius eyewear (http://www.cassiuseyewear.com/)


Scena polako počinje da jača i izbacuje imena koja su dan danas poznata u svetu grafiti umetnika. Imena kao što su Case 2, Cope, Blade, Dondi, Futura 2000, su podstakla klince sa ove strane Atlantika da svojom kreativnošću obeleže zidove Pariza, Marseja, Berlina, Minhena, Londona, Barselone...

Prsten i ogrlica iz Lovely-a


Kod nas se grafiti pojavljuju 1985. kada su klinci koji su uglavnom igrali breakdance osnovali prvu grafiti ekipu u Beogradu RCC (Rap City Crew). Medjutim scena u Beogradu kreće da se razvija 90-ih godina kada neki novi klinci kreću da crtaju prava umetnička dela na zidovima 45-og bloka. Tu 1997. osnivaju ekipu AGC, koja predstavlja prvu pravu grafiti ekipu. Činili su Viet, Jens, Sane, Vandal, ... Moj novi sesir iz prolecne kolekcije Zare ( imaju predivnih stvari )


Ovi momci su zaslužni za to da tokom godina rata i nemaštine neki novi klinci se okrenu grafiti kulturi umesto vrednostima koje su tada diktirali većina medija. Danas možemo videti da njihov trud nije uzaludan. Svaki dan smo svedoci umetničkih dela nekih novih klinaca koji aktivno održavaju grafiti kulturu i kod nas.Jedina preostala klupa u Knez Mihailovoj ulici ,sta se desilo sa ostalim klupama ????

Volim da se igram sa vunicom i da pravim razne stvari od nje :-) 
Ova mi je zapala za oko :-)


Jedna od stvari koja prati ovu kulturu jeste i okupljanje svih grafiti umetnika jednog područija na jednom mestu u cilju zajedničkog crtanja i druženja. Takva manifestacija se u Grafiti rečniku naziva Jam.Od 2003 godine ovakve manifestacije se odvijaju i kod nas.Propracene su dobrom muzikom i okupljanjima zanimljivih ljudi 


 Kalemegdan jedno od najlepsih mesta za setnju u samom centru grada ( ako izuzmemo prodavnice ).
totally nice :-D
Isprobavanje nove majce ( Mona )

Patike Diesel, sal Diesel ,pantalone Mona ,kaput 123 ,
rajf made by me ,naocare Cassius Eywear _tinky ,i moj favorit bagg Miu Miu A ove divne stvarcice pravi jedna jako zanimljiva cura i stojale su u izlogu radnje za sivenje i pribor Modeliina .:-D ( Makedonska ulica )


                                    Preslatka jastucnica :-) 
Inace u radnji Modelina mozete kupiti pribor za sivenje ,trake, ]dugmeta , boje za tkaninu ,perlice i pribor za tehniku dekupaza,vintage izradu nakita kao i za razne druge tehnike .  Takodje i postoje organizovane radionice na kojima mozete nauciti mnogo super svari.      Ovo su za vreme praznika bili ukrasi za jelku :-) 
                                              Zar nisu fenomenalni ?
                                                  Krofnice izgledaju kao prave :-)
Ja sam bila odusevljena sa njima i rado bih ih ponela kuci ali umesto toga sam se odlucila da upisem jednu radionicu i vidim kako se radi pitorico na platnu ( vise cu vam pisati o tome kada zavrsim radionicu ) :-))


Rajf sam zamenila kapicom -beretkom iz Sisley-a


Moja nova omiljena ogrlica iz kolekcije Ringeraja Aldo shoes fall _ winter 2010/11

Miu Miu bag :-)
www.miumiu.com


These days, the Belgrade daily cheer us sunshine and good weather, ideal for walking and socializing with friends :-)
So that the my days filled with walks and music because I always have with me my faithful iPodand  and interesting play list on :-)
While I am walking throug the city I love to browse interesting dressed people, windows and graffiti ...  Here are a few pictures that I took :-) and a few brief facts about the art of painting walls:-D
It all started in the ancient 70s in New York when a kid named Taki started to write your name with your street number ("Taki 183"), where it arrived. He could not presume thatthe team started its act of a culture that is now widespread throughout the world.

En estos días, me alegríe en Belgrado que tenemos   sol y buen tiempo, ideal para pasear socializar con los amigos :-)
Para que el mis días llenos de paseos y la música, porque siempre tengo con migo milista de reproducción iPod  con una lista interesante sobre :-)
Mientras yo estoy caminando throug la ciudad que me encanta ver gente vestida interesante, ventanas  de los tiendas y el graffiti ... Aquí hay algunas fotos que tomé :-) y hechos breves sobre el arte de pintar las paredes:-D
Todo comenzó en los años 70 antiguos en Nueva York cuando un chico llamado Takicomenzó a escribir su nombre con su número de la calle ("Taki 183"), donde llegó. Nopodía presumir equipo thatthe comenzó su acto de una cultura que se ha extendido en todo el mundo.You Might Also Like

7 коментара

 1. wow, kakav post:))..cool!
  zaljubljena sam u aldo cipe i miu tasnu! savrsenstvo!

  svrati..dijanamakeup.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 2. jao, hvala za reklamu. Dobar je link, ne brini... Drago mi je da uzivash u Mikiju... Jel ovaj plavi prsten iz Lovelyja?
  i on je mnjam... :*

  ОдговориИзбриши
 3. nema na cemu bas volim tu ogrlicu :-) da iz lovelyia je ;-) :-**

  ОдговориИзбриши
 4. Vreme je prelepo za slikanje a ti si umela da ga iskoristiš :) prelep post!

  ОдговориИзбриши
 5. Heeej...Mikiii...jeeej...Hvala ti sto promovises RINGeRAJA!;) Uzivaj u Mikiju! :)
  Mint prsten i ogrlica je iz LOVELY-ja? Diiiivno! <3 U taj prsten sam zaljubljena :)

  ОдговориИзбриши
 6. ovo sa grafitima je extra dodatak postu a i tvoje slike su cool :-)

  ОдговориИзбриши

Bloglovin

Follow