Great afternoon with Maša Dojčinović

14:47

Vreli letnji dani se sporo i lenjo vuku jedni za drugim dok čekamo i planiramo naše idealno letovanje i odmor. Koliko god bili maštoviti i trudili se da što bolje iskoristimo vreme u gradu to u ovakvim + 40 uslovima ne ide baš najbolje. To ipak ne znači da treba da odustanemo od uživancija i druženja sa dragim osobama  do odlaska na more, jer sa malo volje i optimizma može se pronaći način da se dugi dani učine zanimljivim i u gradu.
Da bih vam taj posao olakšala pozivam vas sve da 6.jula u 21 sat dođete ispred TC Ušća i pogledate modni preformans i novu kolekciju kreatorke Maše Dojčinović.( Već ste imali prilike da je upoznate na mom blogu OVDE )


A ja sam provela prijatno popodne ćaskajući sa Mašom o njenim kreacijama, modnoj isnpiraciji, omiljenim komadima garderobe..




-Šta te je privuklo bavljenju modom ?
M: Od uvek sam volela modu.Kao mala obožavala sam da po cele dane crtam vile i princeze u dugim, raskošnim toaletama. Kako je vreme prolazilo tačno sam znala čime želim da se bavim.

- Gde pronalaziš svoju inspiraciju ?
M: To su uglavnom istuacije u kojima se nalazim ili mesta koja posećujem. Poslednja kolekcija je rezultat inspiracije animiranim likom princeze Mononoke.


-Modni kreatori često imaju muze koje ih inspirišu.Da li ti imaš svoju?
M: Moram priznati da muze nemam ali svakako da žene  kojima se divim i čiji stil poštujem. Izdvojila bih Roisin Murphy
  
- Kakva je po tebi žena- devojka koja nosi tvoje kreacije ?
M: To je pre svega urbana devojka koja voli dobru ukrojenost i kvalitetne materijale kao i da eksperimentiše sa bojama, detaljima. Jednom rečju hrabra i samosvesna.


- Da li se tvoj lični stil ogleda u tvojim kolekcijama ili obrnuto ?
M: Moje kolekcije su refleksija mog ličnog stila sa tim dok stvaram uvek se trudim da budem nova i inovativna u smislu teksture, forme i detalja.


- Kakav je tvoj odnos prema modi kao umetnosti ali i modi kao industriji ?
M: Za mene je moda umetnost, znanje i talenat. Industrija je za neke druge ljude  :_)


- Koji ti je omiljeni komad garderobe i uz šta ga najčešće kombinuješ?
M: To je svakako neki komad od prirodnog krzna ali i nekoliko haljina koje sam sama sebi napravila.


- Pored tvojih kreacija koji ti je brend najčešće zastupljen u ormaru ?
M: Što se garderobe tiče volim da kupujem domaće proizvode, u potpunosti mi odgovara brend AMC, a poslednje tri godine imaju odlične kolekcije.


- Koja priča stoji iza ove nove kolekcije ?
M: Nova kolekcija je po svemu drugačija od ostalih.Inspirisana hrabrom malom Mononoke koja se bori za iskonsko dobro. Obiluje bojama, divnim materijalima, slojevitošću i upečatljivim detaljima.Na preformasnu ispred TC Ušća moći će se videti novi modeli. Za razliku od klasične defile revije moja će imati modele i lutke koji će zajedno dočarati duh  nove kolekcije.


- Kako zamišljaš sebe i svoje kreacije u budućnosti? ( Da li je teško uspeti u Srbiji?)
M: Ja sam jedna od onih koja je u potpunosti okupirana stvaranjem i radom na novim modelima. Budućnost uvek gledam kao neki novi izazov koji mi dolazi u susret. Svakako da nije lako, ali toliko je devojaka koje već pune 2 godine vole to što ja stvaram tako da straha nema. :) 








Hot weater in Belgrade. Time passes slowly. I spent a lovely afternoon chatting with a young Serbian designer Masa Dojcinovic.Her new collection is inspired by animated princess Mononoko. If you are in Blegrade you can visit her preformance in front of Shopping Mall Usce .( 6 july at 9 pm.)


PS.DONT FORGET ICE WATCH GIVEAWAY HERE

You Might Also Like

10 коментара

  1. Eto online podrške iz Novog Sada. ;) I srećno u petak ispred Ušća!

    ОдговориИзбриши
  2. Puno srece:))) Hvala na obavestenju . Volela bih da prisustvujem. Masine kreacije su mastovite i intrigantne. Dopadaju mi se!

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican je intervju, modeli su divni narocito haljine! Da sam u Bg, tj u Srbiji ne bih ovo propustila!:)

    ОдговориИзбриши
  4. amazing photos!
    thecolorbox.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Beautiful post!
    P.S. Enter my amazing GIVEAWAY and win a genuine black diamond bracelet :)

    ОдговориИзбриши
  6. Hi. Really some lovely and inspiring pictures!! :-)

    Sofie from Denmark
    www.sofiescloset.dk

    ОдговориИзбриши

Bloglovin

Follow