Idealan dan i knjige o kojima se prica :-)

13:03

Dragi moji ovo je moj prvi post iz Nisa ,grada mog rodjenja i najlepsih uspomena iz detinjstva.Napolju je bas hladno jer duva vetar,bas je brrrr..Iako je tako ja nisam odolela da prosetam dobro poznatim ulicama i da saberem utiske  sta se promenilo ,sta je ostalo isto.. Nesto mi je potpuno novo ,neceg vise nema ,i osetila sam onu dobru mesavinu kada nesto poznajete i osecate kao svoje ali ono ima i nova lica koja vi tek treba da otkrijete.Volim ovaj grad ,odavno je postao deo mene.Ima bogatu istoriju i prelepu tvrdjavu i divnu reku i kej pored nje..Vreme mi ne dopusta da se prepustim carima setnjice i zato cu vam predloziti male skice za jedan idealan dan.


Iako je nebo ovako lepo i nazire se sunce nije toplo zato ja predlazem leskaranje u toplini doma i neku dobru knjigu.Nastavite dalje sa mnom i pronacice te jos zanimljivih koraka ka idealnom danu.


Udobno se smestite u vas omiljeni kutak u stanu .Mozda je on nalik ovako necemu ...

Ili je ovakav ? Najbitnije je da vam je udobno i da cete moci da se opustite uz neku dobru muziku i ono sto sledi 
...


Mozda vam se dopada ovako nesto ?



Zamislimo dalje solju toplog caja ,tople cokolade ..onog sto volimo 
:-)


Kup sa malinama ili jagodama :-) sa slagom ili bez njega da ne preterujemo  Ili je mozda draz opustanja bas u preterivanju ?



                       Mafin u solji ,meni izgleda so cutte 




Upalimo mirisljave svece ili stapice ...
 Osetite miris limunove trave ili ruza ili jasmina ...



Ukrasimo nas ambijent i nekim lepim cvetnim arazmanom da podignemo sebi raspolozenje ili se smestimo blizu prozora da posmatramo  ulicu i ljude na njoj ( ja sam oduvek pronalazila inspiraciju u ovako necemu ):-)



Dodajmo sebi i cokoladu nje nikad dosta ,zar ne ? Mozda nesto od ponudjenog ?







Upotpunimo uzitak knjigom o kojoj se toliko prica :-) "Avanture nevaljale devojcice " argentinskog psica Maria Vargas Ljose su jedna od najlepsih ljubavnih prica koja to nije i najlepsa knjiga koju sam nedavno procitala.Sam pisac je cudo naseg doba i jedan od najuspesnijih i najcitanijih zivih pisaca..A svaka njegova knjiga je puna iznenadjena i lepote koja neprekidno tece..
A ova je najlepsa ljubavna prica iz ugla jednog muskarca koji je bio u stanju da uradi sve i da istrpi sve cak i godine cekanja da bi makar jedan trenutak proveo sa zenom koju je voleo a koja se naizgled nije puno obazirala na njega...Ali ...Procitajte pa cete saznati ,ja sam uzivala :-)

I na kraju ja ne mogu da ne zamisljam prolece i lepo vreme i neke ovakve kombinacije :-)


Crvena je jedna od  boja predstojeceg proleca :-)







You Might Also Like

7 коментара

  1. dirnula me ova priča o gradu :/ vjerujem da ti je Niš najlijepši od svih gradova, tako je i meni sa Osijekom...ah ah

    ovaj kauč, čaj i knjiga je moj izbog

    ОдговориИзбриши
  2. Najpre volim Nis, rodjena sam i zivle skoro 18 godina samo 30 km sevrno od njega!
    Inace, jako lep vodic kroz savrsen dan, i zaista si me zainteresovala za knjigu! obozavam kada putem tudjih blogova otkrivam nove, zanimljive stvarcice!:)

    ОдговориИзбриши
  3. pa ja cu vam napisati jedno veliko hvala i drago mi je da vam se dopao moj post :-) A nadam se da ce vam se dopasti i naredni :-)))))

    ОдговориИзбриши
  4. Odusevljena sam :)Postovi su sve bolji i bolji! Samo nastavi!

    Ah ta crvena, nista bez nje ;) :***

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala Jelena :-) a crvena osvaja na velika vrata prolecno-letnje kolekcije pa se nadam da ces uzivati :-)

    ОдговориИзбриши

Bloglovin

Follow