Sitnice Koje cine Zivot LePsIm :D

19:27

 
U Beogradu je vec danima veoma hladno. Zima je svojim ledenim prstima okovala ceo grad. Iako zivim u nadi da ce nas sunce uskoro i obasjati i ogrejati idalje nas zima steze. U ovim hladnim danima kada smo svi nekako namrsteni i smoreni cesto zaboravljamo da male stvari, sitnice mogu da ucine nas dan mnogo lepsim.
Sitnice cine zivot lepsim i zanimljivijim ali mi cesto zbog nasih obaveza i uzurbanog tempa zivota nekako prestanemo da obracamo paznju na njih i izgube nam se iz vida. Male stvari poput malih iznenadjenja i sitica datih od srca nama dragim osobama ulepsace i nas i njihov dan. Kao i jedan veliki i sirok osmeh koji mozemo uputiti svakome :-D
Ja sam za vas izdvojila one koje su meni najmilije :-)


Jedna zanimljiva studija koju sam procitala je opisivala kako je preporucljivo da nas dan pocnemo tost sendvicima za dorucak, zato sto miris pecenog i prepecenog hleba pozitivno utice na nasa cula i mnogo smo raspolozeniji za sve obaveze i ono sto nas ceka.Vodeci se ovim sto sam procitala resila sam da to i  isprobam.Tako sam za Novu Godinu sebe pored odevnih predmeta castila i tosterom u boji kuhinje.


Evo kako se moj novi toster uklopio sa ostatkom kuhinje.


A evo i jednog laganog tost obroka.Prednost je sto mozete sebi napraviti jedan lep i lagan a i vrlo ukusan obrok da se pocastite za dobar pocetak dana. A i kreativno je jer sami pravite vas mix sastojaka za sendvic i igrate se. Dok god radimo nesto sa paznjom i zanimanjem, sav taj rad nam je i laksi i brzi .

Sve moje sitnice na jednom mestu : fotografije -da kada je hladno i kisovito mogu da se setim lepih uspomena sa putovanja, casopisi, da mogu da se ususkam u toplo cebe i sa soljom caja ili tople cokolade zavirim u novitete koji nas cekaju u predstojecoj sezoni.          
(Mnogo boja i bela kao akcenat )


Ja sam odabrala da na mom stocicu centralno mesto zauzima  i moja slika iz detinjstva, da uvek mogu da zastanem i posvetim makar 3 minuta lepim uspomena i sarenim mislima, odmah posle ovakve inekcije lepih misli sve postaje lepse i lakse. A tu su i kutijice sa najmilijim poklonima od mojih prijatelja. Jedna lepa sms poruka koju cemo poslati dragim ljudima unece notu vedrine u hladne i sumorne dane. (Lepo je kada vas se neko seti i obraduje vas i kada se vi nekog setite i obradujete ga ):)


Ovaj ram sam donela sa svog poslednjeg putovanja u Veneciju. Ali nikako da se odlucim od tolikog broja fotografija sa putovanja i mojih milih koje da odaberem i postavim.Danas nas najcesce samo jedan KLIK deli od uspomena sa putovanja, slikanja sa drugaricama i drustvom, uspomena sa rodjendana i faxa, a to su nase sitnice koje trebamo prelistati sa vremena na vreme i uzivati u proslim vremenima i lepim secanjima. A mogu nam posluziti i da obnovimo kontakte sa nekim ljudima na koje smo mozda zaboravili.


Sledeca  od sitnica koja koja moze uciniti dan lepsim je da odaberemo ili napravimo sami neki lep komad nakita koji mozemo kombinovati u razlicitim prilikama.
Nas dan lepsim moze uciniti i samo jedna sitnica koju cemo uciniti sebi i samo malo vremena koje cemo posvetiti sebi.( Nekada nam je jako potrebno da bismo nastavili da funkcionisemo i ozivimo od svih obaveza bilo da studiramo ili radimo da se malo posvetimo sebi i oslusnemo sebe). Ako ipak moramo da izlazimo iz kuce i imamo mnogo obaveze, mogli bi da isprobamo novu senku ili drugaciju boju ruza. Promene nam mogu pomoci da obnovimo energiju.


Uspomene poput crteza koji sam dobila od jedne australijanke i mape Briza ....Jako lep mala stvar  koja cini zivot lepsim je sanjarenje ....
Postavimo sebi ciljeve i razmisljajmo kako svoje zelje mozemo i realizovati i to je jedan od koraka na putu realizacije :D


Mirisljavi stapici da probudimo nasa cula i da se opustimo.Mirisi jako uticu na nas i nase raspolozenje.Ja vam  preporucujem miris pachulija.


 Kutak za uzivanje je moj crveni lazy bag i jako je udoban i mogu ga pomerati po kuci _vrlo prakticno :_)
Najbitnije je da pronadjete kutak u kuci koji ce biti samo vas i gde cete moci da se opustite i odmorite ili uzivate uz neku knjigu ..


Ja volim da sakupljam razglednice i da ih donosim sa putovanja i da ih primam od prijatelja ...
Ova je iz Madrida ( ja sam veliki ljubitelj Spanije i njihove kulture i obecavam da cu vam pisati na tu temu mnogo zanimljivih stvari )


Volim da sakupljam razglednice i da ih primam ( slobodno mi ih saljite)od svojih prijatelja.Ova je iz Madrida ,(posto jako volim Spaniju i njihovu kulturu obecavam  da cu pisati  jos mnogo zanimljivih tema povezanih sa 
njom .)



Ja volim da uzivam u sredjenim prostorima i lepim detaljima u enterijeru i volim da upalim svoju lampu skoljku i da posmatram njene odsaje na zidu...Male stvari cine nas boljim i bogatijim ...knjige ,filmovi ,putovanja ,muzika...Iz svog iskustva vam preporucujem da napravite svoju play listu sa muzikom koja vas opusta i da je pustate svaki put kada imate puno da radite ili kada ste umorni i pod stresom.



Knjige ,najlepse blago na svetu.Sa njima mozemo da putujemo u razlicite vremenske epohe i na razlicita mesta , od francuskih dvorova do raznih planeta u svemiru ,do blaga ispod okeana i na jos mnogo nezamislivih mesta i u razlicita vremena.Ovom prilikom ja zelim da vam preporucim knjigu spanskog pisca KARLOS RUIZ SAFONA (Carlos Ruiz Zafón) Igra andjela koja na jedan magican nacin opisuje predivan grad Barselonu.Ja sam uzivala dok sam je citala kao i sve ostale knjige ovog pisca i toplo vam ih preporucujem.


CAJ _topla cokolada_ bela kafa ...sve ovo me asocira na zimu ali na lepe trenutke..Ko ne bi uzivao da ispija nesto toplo iz ovako zanimljive solje ?


Napravite sebi neku sitnicu poput pudinga sa kockicom cokolade i prepustite se uzivanjima.Cokolada je idealan saveznik za dobro raspolozenje( Bez preterivanja molim !)



Moja tajna je u dodavanju i malo karamel preliva, mmm!


Mi cesto zaboravljamo da se radujemo i ne primecujemo sta sve imamo jer nekako podrazumevamo stvari...mene raduje i lep kup ( osnova pozitivnog razmisljanja za mene je to sto je pun i raznovrstan i saren :-) eh te boje )


Ukrasite vas frizider ili zid zanimljivim slicicama ,u ovom slucaju magnetima.Prostor nam postaje bolji za zivot  cim mu damo licni pcat i prilagodimo ga sebi...(a i lepo cemo se osecati pri svakom obogacivanjiu nasih kolekcija) .


                         Moj omiljeni detalj su i mirisljave svece. A mogu se naci raznih velicina, boja, sa ukrasima, bez njih, jedan veliki izbor koji cega da odaberete nesto i za vas.



U ovako hladnim danima moj omiljeni ritual je ispijanje nekog aromaticnog vocnog caja .
                                              Solja i kutija za caj u istom stilu.





TOM & Jerry case ko da im odoli ?


Napravite neku svoju kreaciju za kucu ili osmislite neku novu modnu kombinaciju i odmah cete se osecati puni energije i raspolozeni.Proces stvaranja pozitivno utice na nas...PABLO PICASO je rekao da smo svi mi umetnici kao deca da je tesko ostati umetnik kad odrastemo.Zato pronadjite skriveno dete u sebi i dopustite mu da izadje na videlo.:-)



I naravno kupite sebi nesto sto odavno gledate ili nesto sto smatrete da vam je potrebno  jer pocela su snizenja...Ziveo shopping :-)
Ponekad je preporucljivo i prekopati ormar jer mozemo se iznenaditi stvarima na koje smo zaboravili a sad ih mozemo lepo uklopiti.Ukoliko naidjete na vise stvari koje niste nikada ili ste ih bas odavno nosili ,resite ih se i napravite mesta za nove ! Srecno :-)

You Might Also Like

8 коментара

  1. super je post!!!:))) Toster je fantastican! I lampa i ostale stvari,...

    ОдговориИзбриши
  2. drago mi je da ti se dopada :-) a to su sitnice koje sam pazljivo birala i dovlacila sa raznih strana :-))

    ОдговориИзбриши
  3. hehe, super je toster i ja ovakve sendvice pravim i obozavam...svasta ima na ovim slicicama...mali savet nemoj da ti bude transparenta pozadina za postove, slabo se opet vide slova! nadji neku dobru kombinaciju, ili neka bude crna pa sa ovim belim slovima ili neka bude bela a sa crnim/sivim slovima, bolje ce se videti! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Wow, stvarno ima zanimljivih stvari. Toliko zelim toster, a nikako da ga kupim, pa mi je drugarica koja ce da mi bude kuma obecala za svadbu :D Knjige-respect :) Imam puno naslova koje i ti imas. Lampa skoljka je cool! Radujem se postovima o spaniji. Sve u svemu, super mix :)

    ОдговориИзбриши
  5. jaoooo,nemoj da te moj momak vidi sa ovim tosterom:)))..ne mogu vise, volim, ali pretvoricu se u tost:)))))
    blog je divan, a fotografije tako inspirativne..svidja mi se kako pises:)

    svrati malo..dijanamakeup.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Stasha hvala :-)
    Ah ja sam veliki fan kreativne kuhinje ( odnosno brze kuhinje a ukusne ne mislim ovim na fast food vec na neke ovakve tosty i salata kombinacije :-))
    Na slovima jos radim nego me nesto zeza bloger:-(
    Ana hvala :-))) A za knjige imam i jos gomilu ali stici ce i one na red u nekom drugom postu :-)
    Dijana dopada mi se tvoj blog :-)(ne pokazuj moj toster momku ;-p)

    ОдговориИзбриши
  7. sviđa mi se post i volim ovakve postove ;) lifestyle ;) i ja imam sitnice koje me jako raduju i uljepšaju mi dan :D sviđa mi se jako tvoja lampa.

    ОдговориИзбриши
  8. vrlo hrabro i lepo od tebe sto si stvari koje tebe cine sretnom podelila sa drugim ljudima !

    ОдговориИзбриши

Bloglovin

Follow