Najekscentricniji hoteli My CHOICE

16:11

Razmisljam o putovanjima.Prva stvar koja mi pada na pamet je naravno pakovanje kofera ( i posle vise od stotinu putovanja idalje sam prilicno losa u tome :-P ).Zatim mi padaju na pamet sve nove stvari koje cu otkriti u mestu u koje putujem ,ili pak sve one stare i tako poznate stvari kojima cu se vratiti i ponovo ih otkriti..Zatim razmisljam o smestaju ..I naravno na pamet mi padaju hoteli.Ali sada sam odlucila da pronadjem one neobicne hotele,eksecntricne,one koji nude neobicne usluge ili imaju drugaciji koncept i plan..Ovako je izgledao moj izbor najnjeobicnijih a verujte mi na rec ima ih jos podosta :-)




Ovaj hotel se nalazi u Nemackoj i zove se Pension Kamerichs i vrlo je nekovencionalan.Sobe nemaju zidove vec su smetene u razlicitm delovima baste.Spava se na otovrenom a umesto plafona dostupne su vam zvezde :-)








Ako ste se zapitali kako je spavati u dizalici ili velikom kranu i za vas postoji hotel Cran Hotel a evo kako ovo zadovoljstvo izgleda pa prosudite sami da li biste pozeleli da iznajmite jednu ovakvu sobu .
Priznajem da je pogled na zalazak sunca predivan .


                  Hotelska terasa i naravno izgleda samog hotela .
                           Hotel se nalazi u Francuskoj.






Oduvek sam smatrala da su avioni samo za letenje ali kada sam pronasla ove slike shvatila sam da se mozda i varam.Zato sto postoji Jumbo hostel koji je smesten u samom avionu Jambo i to u boing modelu 747.Nalazi se u Svedskoj.





Sobe su razlicite i mozete da birate da li cete spavati u pilotovoj kabini ili negde blizu krila aviona.






Prvi prvom pogledu reklo bi se da je ovo samo svetionik,ali posto prvi utisci znaju da nas zavaraju odmah cu vam reci da ovo nije samo svetionik vec hotel smesten u svetioniku.


Nalazi se u Irskoj i smesten je u njihove vodice najludjih i najneobicnijih hotela.Zove se Wicklow Head Lighthouse





Hotelsa soba u cevi ?Da ,da i to postoji i nalazi se u sklopu Das Park Hotela u Linzu u Austriji .Slike ce vam reci vise od onog sto bih ja napisala za ovaj vid smestaja.







Ovako izgleda prvi hotel od peska na svetu ,koji je smesten na plazi 
Weymorth beach, Dorset u Britaniji.Sagradjen je kao veliki zamak od peska i na raspolaganju vam nudi dvokrevetne i jednokrevetne sobe a mozete rezervisati vasu sobu u toku cleog perioda bez kisa ( prolece-leto).Pogodan za sve ljubitelje plaze.





Ako mislite da je fensi provesti noc u zatvoru onda je za vas pravi izbor hotel u zapadnom gradu Kajzerslauternu u Nemackoj .Ovaj bivsi zatvor pretvoren u hotel sa potpunim ugodjajem zatvorenistva osim sto mozete otici kada to pozelite.












Neubicajeni hotel :Hobit hotel.Posto je ovaj hotel dizajniran imajuci u vidu hobite ( Podsetite se filma Gospodar Prstenova ako ne mozete da se prisetite sta su i kakvi su hobiti ) malo je otezano kretanje ljudi u njima zbog razlike u dimenzijama.Ali je i uradjen za sve ljubitelje pomenutog filma da bi mogli da iskuse cari iz ovog filma.Nalazi se na Novom Zelandu i deo je seta sa samog filma.








Hotel za hrabre i za one koji se ne plase duhova( samo ako verujete u njih )Ovaj stari zamak je pretvoren u hotel  i nudi zanimljive vikend ture za sest osoba sa predavanjima o istoriji,obilaskom okoline i samog zamka i njegovog kompleksa kao i spavanje u posebnim sobama u kojima se pojavljuju duhovi clanova stare plemicke porodice.







Ovaj  hotel sam izdvojila jer mi se jako dopada jer predstavlja velicanstveno delo arhitekte Frenk Gerija. Hotel Marqués De Riscal je potpuno jedinstveni hotel po svom izgledu na jednom od najbogatijih i najpoznatijih imanja -vinarija u Spaniji.Nadam se da cete uzivati u njegovim slikama podjedanako kao i ja.













Ice hotela ima vise u svetu a ja sam izdvojila Svedski hotel jer je najveci.Koncetp ovog hotela je da je izgradjen od snega i leda .Ali pored ovog jedinstvenog osecaja i dozivljaja iza ovog hotela stoji dugogodisnja tradicija u turizmu i ugostiteljstvu i pored odsedanja u ovakvom hotelu nudi vam se na raspolaganju i veliki broj stvari koje mozete videti i osetiti poput polarne  svetlosti i drugih.








Whitepod hotel je smesten u sarmantnom selu Les Cerniers u srcu svajcarskih Alpa.Whitepod hotel je jedinstven koncept dizajniran da bude u skladu sa svojim okruzenjem dok su vam jos uvek dostupni luksuz i udobnost.Idealno ze ljubitelje snega i prirode kao i svih sportova na snegu..







I na kraju idelan hotel za sve zaljubljene,i za one koji su romanticni ili planiraju skorije vencanje.Hotel Adam & Eve se nalazi u Turskoj na prelepoj plazi a zamisljen je kao raj za parove i one koji se vencavaju i nudi usluge organizacije medenog meseca i najludjih i najekscentricnijih vencanja( Da li zelite da svoje sudbonosno Da kazete pod vodom ? ).







I za kraj par saveta o pakovanju.Nemojte nositi ovoliki prtljag sa sobom inace cete celo vreme razmisljati o njegovom prevozu ,brojati kofere i nervirati se.Nosite sa sobom samo ono sto se lako kombinuje i u cemu cete se osecati najprijatnije .Komfor i lepota lepo idu ruku pod ruku.











I za kraj zelim vam srecan put :-) A ja vam se uskoro javljam iz mog voljenog Nisa :-)


You Might Also Like

12 коментара

  1. ja cu ipak u Spaniju :-))) poslaji mi ekskluzivno slike iz zamka pa da dodamo :-)))))

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicno!Zelim u ovo guzvavo cudo u Spaniji :)

    heelsandvoyagesbyt.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Draga T pakuj kofere posto u guzvavo cudo bih i ja pa cemo taman zajedno :-P
    Hvala Marija :-)))))))

    ОдговориИзбриши
  4. Bas si se potrudila...:))Hit su mi zatvor i ledeni hotel, budalastine...:)))))Das citavo bogatstvo za ludost! Ja sam komformista...:)))

    ОдговориИзбриши
  5. Palo mi je na pamet da istrazim najludje hotele a ovo je verovali ili ne vrlo mali izbor kakvih ludih i budalastih hotela ima :-) Al cim postoje mora da postoje i gosti za njih :-)

    ОдговориИзбриши
  6. u cev ni mrtva ne bih ushla
    bome ni u ovaj u shpaniji, a ni led ne dolazi u obzir
    ipak rado bih isprobala spavanje na otvorenom, iglo mi je takodje sladak. a adam&eva na spisku vec :)

    ОдговориИзбриши
  7. :-)))) svako je nasao nesto sto bi isprobao ili gde bi posao :-))))

    ОдговориИзбриши
  8. svi su hoteli ludi i otkaceni !!! Hotel kran deluje najludje

    ОдговориИзбриши
  9. Obožavam putovanja, i sad kad gledam ove slike, baš mi se putuje negde! hoteli su fenomenalni :)

    ОдговориИзбриши

Bloglovin

Follow